مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت به تشریح آمار ازدواج و طلاق جوانان ایرانی پرداخت.
به گزارش گلستان ما، حامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه مسئله کشور ازدواج و طلاق جواناناست،اظهار کرد: متاسفانه با بالا رفتن سن ازدواج، جوانان ما سالهای طلایی ۲۰ تا ۳۵ سال را که باید صرف ساخت زندگی و چشیدن طعم شیرین زندگی مشترک کنند، از دست می دهند.
وی با بیان اینکه متاسفانه شاهد افزایش سن ازدواج در بین جوانان هستیم، گفت: اکنون میانگین سن ازدواج در خانم ها حدود ۲۴ و میانگین سن ازدواج در آقایان به ۲۸ سال رسیده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به علل تاخیر ازدواج اظهار کرد: مسائل اجتماعی، اقتصادی، مسکن، درآمد، ,واهمه از زندگی مشترک و اطمینان نداشتن به آینده از مهمترینعلل افزایش سن ازدواج در جوانان محسوب می شود.
برکاتی با اشاره به میزان کاهش ازدواج در طی چند سال اخیر اظهار کرد: از سال ۱۳۸۹ هر سال حدود شش درصد نسبت به سال قبل ازدواج ها کاهش پیدا کرده و از ۸۹۰ هزار در سال ۸۹ به ۶۸۰ هزار در سال ۹۵ رسیده و آمار ازدواج در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ حدود هشت درصد کمتر شده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از علل کاهش ازدواج در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ این بوده که جمعیت جوان در سن ازدواج کمتر شده است به تدریج متولدین دهه شصت از سن ازدواج عبور می کند و ورودی ازدواج متولدین دهه هفتاد هستند که جمعیت کمتری را تشکیل میدهند و به همین دلیل آمار ازدواج نیز کاهش پیدا می کند.
وی با اشاره به آمار طلاق در کشور گفت: نسبت طلاق به ازدواج در هر سال متفاوت است اما بر اساس آخرین آمار از هر سه و نیم ازدواج یک مورد به طلاق ختم می شود که این آمار در کلانشهرها یک مورد در هر سه ازدواج و در مناطق خاصی مثل شمال شهر تهران از هر دو مورد ازدواج یکی به طلاق ختم می شود.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه به علل طلاق در کشور اشاره کرد و گفت: شناخت ناکافی، انتظارات از زندگی و اتفاق های ناخوشایندی که بین زوجین رخ می دهد برخی از علل طلاق محسوب میشود و وزارت بهداشت نقش عمده ای در این مسائل ندارد.
برکاتی ادامه داد: ما در وزارت بهداشت از سال پیش آموزشهای حین ازدواج را از ساعت به ۶ ساعت ارتقا دادیم و با راهبری شورای عالی انقلاب فرهنگی و به کمک شورای اجتماعی، سازمان تبلیغات اسلامی، بهزیستی و قوه قضاییه آموزشهای حین ازدواج را ساماندهی کردیم.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت بیان کرد: به زوجینی که در کلاسهای هنگام ازدواج شرکت میکنند آموزش هایی در زمینه احکام حقوق و روانشناسی نیز داده می شود و در این کلاس ها آموزش هایی می بینند تا اگر زوجین دچار چالش شدند قبل از اینکه در مورد آن از افراد غیر کارشناس مشورت بگیرند، در صورت مشاهده هر گونه موردی به مراکز مورد معرفی مراجعه کنند و مشاوره تخصصی کنند.
برکاتی با بیان اینکه آموزشهای جنسی برای زوجین در حین ازدواج داده میشود، گفت: خوشبختانه جوانان از این کلاس ها بسیار رضایت دارند و این آموزشها اولین محلی است که مسائل جنسی به صورت درست و علمی آموزش داده می شوند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به راهاندازی مراکز مشاوره جنسی اظهار کرد: کلینیک های مشاوره جنسی را به صورت پایلوت در چند استان راه اندازی کردیم و به تدریج این کلینیک ها در مراکز استان ها راهاندازی خواهند شد تا اگر جوانان مشکلی داشتند به این مراکز مراجعه کنند.
برکاتی ادامه داد: ما در حال طراحی مراکزی هستیم که جوانان در صورت بروز مشکل در ۵ سال اول زندگی به این مراکز مراجعه کنند تا بتوانیم آمار طلاق را کاهش دهیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد